Facebook vaak gebruikt voor sex-avontuurtje

© CIDimport

Facebook vaak gebruikt voor sex-avontuurtje

Geplaatst: 13 maart 2012 - 08:17

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:13

Redactie ID.nl

Eén op de 10 mensen zoekt erotisch contact via Facebook blijkt uit onderzoek van ‘casual dating’ site C-Date.

Aan het onderzoek van C-Date deden 5.760 mensen mee uit 10 Europese landen (Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje, Zweden en Zwitserland) en Brazilië. Misschien niet heel verrassend; de warmbloedige Brazilianen staan aan kop wat betreft de inzet van social media voor het vinden van erotische contacten. Wat wellicht ook in de lijn van de verwachting ligt, is dat mannen gemiddeld vaker online op zoek gaan naar een avontuurtje dan vrouwen (15% tegenover 5%).

Nederlander bungelt onderaan

Nederlanders (mannen) zijn over het algemeen wat minder bedreven in het flirten en dat blijkt ook als het gaat om het vinden van erotische contacten online, want van alle Europese landen scoort Nederland het slechtst. Waar bij Italianen, Noren en Oostenrijkers nog 10% op zoek gaat naar sex-avontuurtje via Facebook, is dat bij Nederlanders 5%. Facebook als middel voor het vinden van erotische contact is kennelijk niet echt besteed aan de nuchtere Hollander. Of daar een morele reden aan ten grondslag ligt, is niet heel erg aannemelijk aangezien 64% van de mannen online flirten niet als vreemdgaan beschouwt. Bij vrouwen is dat percentage 36%.

Onderzoeker C-date verbaast zich erover dat Nederlander zo terughoudend lijken wanneer het gaat om seks en social media. C-date claimt er zelf weinig last van te hebben want zij laten weten dat maar liefst 300.000 leden op hun 'casual dating' site uit Nederland komt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten