Facebook weet met wie je belt

© CIDimport

Facebook weet met wie je belt

Geplaatst: 12 augustus 2011 - 06:02

Aangepast: 27 augustus 2022 - 08:43

Redactie ID.nl

Afgelopen week was er nogal wat reuring op Facebook omdat gebruikers erachter kwamen dat er een complete lijst met telefoonnummers van hun vrienden via hun profiel is te benaderen. Veel gebruikers hebben geen idee dat Facebook over deze informatie beschikte.

Al maandenlang heb je toegang tot een lijst met telefoonnummers van je vrienden maar gebruikers komen er de laatste tijd pas achter. Momenteel krijgen gebruikers onderstaand waarschuwingsscherm maar dat was daarvoor minder duidelijk. Heb je bij het aanmaken van je account geen mobiele nummer opgegeven (en aangegeven dat die openbaar mag zijn) maar zie je toch de contactpersonen uit je telefoon dan komt dat waarschijnlijk door het installeren van een Facebook app dan heb je zeer waarschijnlijk toestemming gegeven om je mobiele nummer te delen met al je vrienden (zo ook jouw vrienden).

Facebook weet met wie je belt-16478270

© CIDimport

Niet openbaar

Hoewel veel gebruikers wellicht een hartaanval hebben gekregen bij het zien van hun lijst met contactpersonen, is het gelukkig niet openbaar. Facebook toont alleen de telefoonnummers van Facebook-gebruikers die het openbaar hebben gemaakt. Maar als je je contactenlijst synchroniseert met de Facebook-app dan kunnen die ook in de lijst verschijnen. Helaas misschien ook jouw telefoonnummer ook al ben je niet op Facebook maar een onvoorzichtige vriend van jou wel. En hoewel het niet openbaar is en alleen jij toegang hebt tot die contactenlijst, weet Facebook in ieder geval al wel de telefoonnummers van je vrienden en loop je altijd het risico dat de gegevens gehackt worden.

Facebook weet met wie je belt-16478273

© CIDimport

Verwijderen van telefoonnummers

Liever niet dat al je contacten op Facebook staan? Om de lijst te verwijderen ga naar ‘account’ (rechtsboven op het scherm), kies voor ‘Edit friends’ , klik op ‘Contacts’ (links), lees het waarschuwingsbericht en klik op ‘this page’ om de benodigde stappen te doorlopen. Zet in de Facebook app vervolgen Contact Sync uit onder het ‘Friends’ menu anders komen de contacten er later weer op.

Facebook weet met wie je belt-16478276

© CIDimport

[Via: Slashgear]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten