Facebook-werknemers moeten wennen aan langzaam internet op '2G dinsdag' 2015-10-28T11:29:04

Website-archief The Way Back Machine krijgt zoekmachine

Nieuwe 27 inch iMacs krijgen allemaal 5k-resolutie

Facebook-werknemers moeten wennen aan langzaam internet op '2G dinsdag'

Facebook-werknemers moeten wennen aan langzaam internet op '2G dinsdag'

Facebook heeft een ludieke manier verzonnen om zijn werknemers te laten ondervinden hoe vervelend langzaam internet is. Elke dinsdag wordt daar de verbinding dichtgeknepen. '2G dinsdag' is geboren.

De mensen die bij Facebook werken hoeven niet direct in paniek te schieten. Ze mogen zelf beslissen of ze er aan mee willen doen en het langzame internet duurt maar een uurtje. Daarna kunnen ze weer op volle snelheid aan het werk.

Facebook heeft '2G dinsdag' bedacht omdat het sociale netwerk (snel) internet wil brengen op plaatsen waar het nu nog niet is, zoals in India, Aziƫ en Afrika. Daarom moeten de ontwikkelaars die daar aan meewerken, meemaken hoe bijvoorbeeld de apps van Facebook omgaan met trage verbindingen.

Gratis internet

Het sociale netwerk brengt internet naar derdewereldlanden met satellieten en drones. 15 miljoen mensen maken al gebruik van Facebooks gratis internet, ook wel 'Free Basics' genaamd.

Facebook kiest zelf uit welke sites daarmee te bezoeken zijn, het hele internet is er niet toegankelijk mee. Daar is ook kritiek op; lees daarom bij onze collega's van PCM: 'Facebook wil de derde wereld voorzien van internet - maar is dat wenselijk?'


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord