Facebook werkt aan anonieme privé-app

© CIDimport

Facebook werkt aan anonieme privé-app

Geplaatst: 8 oktober 2014 - 05:05

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:29

Redactie ID.nl

Facebook is bezig met een app waarmee gebruikers onder een ander naam, en dus anoniem, op het sociale netwerk kunnen. Dat bericht de New York Times. Over een paar weken moet de app worden geintroduceerd, al is er nog weinig over bekend.

De Amerikaanse krant kreeg de informatie van een bron binnen Facebook. Het lijkt erop dat dit in lijn is met eerdere geruchten, waaruit zou blijken dat Facebook met een privé-app waarmee gebruikers hun statusupdates alleen met kleine groepen vrienden of familie kunnen delen. Het is niet bekend of dat deze app is, of dat de diensten bijvoorbeeld worden samengevoegd.

Het is niet duidelijk hoe de nieuwe app zal werken. Mogelijk gaat het om een losstaande app, maar het kan ook zijn dat de dienst in Facebook zelf wordt geintegreerd.

Echte namen

De nieuwe app is een reactie op de commotie rondom het 'echte-namen-beleid- van Facebook. Gebruikers mogen alleen op het sociale netwerk als zij hun echte naam gebruiken, waardoor netwerken onder een pseudoniem niet kan. Dat kwam de site al op veel kritiek te staan, met name transseksuelen die onder een andere naam online wilden.

Facebook =/= anoniem

Bovendien krijgt Facebook al jarenlang veel kritiek van gebruikers over de mate waarop zij persoonlijke informatie verzamelen. Gebruikers zouden daarom huiverig zijn om op Facebook te gaan. Let wel op dat, hoewel de nieuwe app anoniem zal blijven, Facebook nog steeds mogelijk informatie verzamelt via wat je allemaal tegen je vrienden vertelt. Bij Facebook is anoniem namelijk nooit écht anoniem.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten