Facebook wil ook vrienden vinden op foto's die nog niet online staan

© CIDimport

Facebook wil ook vrienden vinden op foto's die nog niet online staan

Geplaatst: 10 november 2015 - 13:23

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:18

Redactie ID.nl

Facebook werkt aan een nieuwe functie voor Facebook Messenger, met de naam Photo Magic. Daarmee kan de app gezichten herkennen op foto's die je nog niet op Facebook hebt gezet, en dus alleen nog lokaal op je toestel staan.

De reden? Facebook wil je graag uitnodigen die foto's via Messenger alsnog met je vrienden te delen. Misschien heb je nog wel een leuke foto staan, maar ben je vergeten die online te zetten. Zou toch zonde zijn om die altijd voor jezelf te houden?

Zodra Facebook je Facebook-vrienden tegenkomt op je opgeslagen foto's, krijg je een pushnotificatie. 'We hebben de volgende vrienden gevonden op deze foto. Wil je 'm met ze delen?'  Je kan 'm dan direct doorsturen, als je wilt.

In strijd met wet?

Mocht je het niet zo'n geruststellende gedachte vinden dat Facebook je offline foto's scant, weet dan dat de kans vrij klein is dat deze (optionele) functie naar Nederland komt.

De gezichtsherkenningstechnologie van het sociale netwerk is namelijk in strijd met de Europese wet. Om die reden besloot Facebook eerder al de app Moments hier niet naartoe te brengen.

Momenteel wordt Photo Magic enkel nog getest in Australië. Daarna volgen andere landen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten