‘Facebook wil Whatsapp overnemen’

© CIDimport

‘Facebook wil Whatsapp overnemen’

Geplaatst: 3 december 2012 - 11:20

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:18

Redactie ID.nl

Volgens Techcrunch heeft Facebook plannen om Whatsapp over te nemen. Eerder nam Facebook al de populaire fotodienst Instagram over en nu zouden de pijlen gericht zijn op de populaire berichtendienst Whatsapp.

Facebook richt zich meer en meer op het mobiele platform waar de meeste groei plaatsvindt. In dit licht bezien is een overname van Whatsapp geen rare zet. De berichtendienst heeft miljoenen gebruikers en is bijzonder populair. Whatsapp is beschikbaar in honderden landen en is momenteel op zoek naar vertalers om de app in verschillende talen beschikbaar te maken waaronder Arabisch en Nederlands. Whatsapp zou in augustus goed zijn geweest voor 10 miljard berichten per dag.


Whatsapp-ontwikkelaars houden niet van advertenties

Whatsapp is op verschillende platformen beschikbaar, net als Facebook maar is niet gratis. iOS-gebruikers betalen voor de app en hoewel Android-gebruikers het nog gratis kunnen gebruiken, is er nu ook sprake van dat er binnenkort een jaarlijkse licentie voor aangeschaft moet worden. Officieel is de app ook alleen het eerste jaar gratis voor Android-gebruikers. Hoewel de ontwikkelaars van Whatsapp een afkeer van advertenties hebben, kan de app daar op zich prima voor worden gebruikt door Facebook.

Of de geruchten uitkomen is nog maar de vraag. Facebook kan dan wel interesse hebben, dat wil nog niet zeggen dat de oprichters van Whatsapp daar ook oren naar hebben. Zo heeft, medeoprichter Jan Koum onlangs nog laten weten dat hij het schandelijk vindt wanneer er bedrijven worden opgericht om die enkel weer, na beginnend succes, te verkopen.

[Via: Techcrunch]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten