Facebooks 'Instant Articles' laat je artikelen lezen in de app

© CIDimport

Facebooks 'Instant Articles' laat je artikelen lezen in de app

Geplaatst: 8 december 2015 - 08:13

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:06

Redactie ID.nl

Facebook brengt zijn 'Instant Articles' naar Nederland. Daarmee kun je artikelen van nieuwssites direct lezen binnen je Facebook-app. Onder andere Nu.nl en de NOS maken artikelen voor de app.

Dat laat Facebook vandaag weten. Instant Articles bestond al langer in Amerika, maar is nu ook in ons land te gebruiken. Dat kan voorlopig wel alleen nog in de iPhone-app. De Android-app moet later volgen.

Niet doorklikken

Instant Articles zijn artikelen van websites die helemaal in de Facebook-app te lezen zijn. Zo hoef je niet door te klikken naar een website als Nu.nl, maar kun je het artikel direct in je tijdlijn lezen.

Voordelen

Dat heeft een paar voordelen. Zo kost het veel minder laadtijd, en minder internettegoed uit je bundel. Voor Facebook is het ook goed, want daarmee blijf je langer in de app hangen - en dat levert geld op. En voor de uitgevers van websites is het een slimme manier om nieuwe lezers te vinden én om geld te verdienen.

Paar sites

Voorlopig zijn er slechts een paar websites te lezen via Instant Articles. Het gaat om Nu.nl, de NOS, Metro, RTL Nieuws en De Telegraaf. Andere uitgevers, zoals de Persgroep, wachten nog even of de Instant Articles een succes worden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten