Feest voor .TK: 5 miljoen actieve domeinnamen

© CIDimport

Feest voor .TK: 5 miljoen actieve domeinnamen

Geplaatst: 24 juni 2011 - 09:36

Aangepast: 27 augustus 2022 - 09:03

Redactie ID.nl

Dot TK, de online dienst die gratis .TK domeinnamen aanbiedt, heeft vandaag een mijlpaal bereikt in haar geschiedenis.

Dot TK, de online dienst die gratis .TK domeinnamen aanbiedt, heeft vandaag een mijlpaal bereikt in haar geschiedenis. Op vrijdagmorgen 24 juni om 02:15 uur werd de 5 miljoenste actieve domeinnaam geregistreerd.

Met deze mijlpaal is Dot TK de derde grootste landextensie in de wereld. Alleen Duitsland (.de) en het Verenigd Koninkrijk (.uk) zijn nog groter. Het heeft hiermee de Nederlandse .nl extensie achter zich gelaten. Dot TK is de laatste maanden enorm aan het groeien met meer dan 40.000 nieuwe registraties per dag. Iedere dag bezoeken meer dan 38 miljoen unieke gebruikers wereldwijd een domeinnaam die eindigt met .TK.

Tokelau
De .TK landextensie is afkomstig van Tokelau, een kleine eilandengroep bestaande uit drie atollen en een eiland in de Stille Zuidzee. Met slechts 1270 inwoners en op dit moment 5 miljoen actieve domeinen is de ratio van inwoners en domeinen in Tokelau het grootste in de wereld. Echter, nagenoeg alle domeinnamen zijn geregistreerd buiten Tokelau. De grootste groei van nieuwe registraties komen van de opkomende economieën zoals China, Rusland en Vietnam.

Feestje
“We vieren vandaag feest omdat we deze nieuwe mijlpaal van 5 miljoen actieve registraties hebben gehaald”, zegt Joost Zuurbier, oprichter en directeur van Dot TK. “De 5 miljoenste registratie is vannacht om kwart over twee Nederlandse tijd door een gebruiker in Guangzhou geregistreerd. Deze domeinnaam LIUKEC.TK zetten we vandaag in het zonnetje. Naast de publiciteit sturen we de gebruiker per post een leuk kado.” 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten