Feestdagen-bereik online winkels niet optimaal

© CIDimport

Feestdagen-bereik online winkels niet optimaal

Geplaatst: 30 november 2009 - 11:11

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:35

Redactie ID.nl

Het gaat de goede kant op met de bereikbaarheid van Nederlandse webwinkels, maar optimaal is het allemaal nog niet. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van WatchMouse naar de prestaties van webwinkels in de aanloop naar de feestdagen.

Het gaat de goede kant op met de bereikbaarheid van Nederlandse webwinkels, maar optimaal is het allemaal nog niet. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van WatchMouse naar de prestaties van webwinkels in de aanloop naar de feestdagen. Van de 89 webwinkels die in het onderzoek zijn opgenomen halen 41 sites een score van 99,9% en hoger (oftewel: ze waren hooguit drie kwartier onbereikbaar in een maand tijd), en 27 daarvan zijn in de testperiode zelfs geen minuut onbereikbaar geweest. Maar 48 winkels hebben te kampen met meer dan 45 minuten uitval...

In het ergste geval liep de downtime op tot 2 dagen, 5 uur en 12 minuten in de testmaand (28 oktober t/m 28 november). Dat was het geval bij Vodafone.nl. Ook de modesite Menatwork.nl (1 dag, 22 uur en 26 minuten), Mediamarkt.nl (1 dag, 17 uur en 58 minuten) en Bartsmit.nl (1 dag, 4 uur en 3 minuten) scoorden slecht.

41 winkels hadden te kampen met een downtime die varieerde van één uur tot één dag. 17 winkels waren minder dan één uur onbereikbaar, terwijl 27 winkels geen enkele downtime kenden. Daaronder bijvoorbeeld Blokker.nl, Contad.nl en de site van V&D.

De complete lijst van winkels en hun prestaties vindt u hier.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten