Fiets gestolen? Kijk op Marktplaats, zegt politie

© CIDimport

Fiets gestolen? Kijk op Marktplaats, zegt politie

Geplaatst: 7 maart 2008 - 07:03

Aangepast: 27 augustus 2022 - 19:25

Redactie ID.nl

De politie heeft deze week een zestienjarige jongen uit Alphen aan den Rijn aangehouden. De jongen wordt verdacht van diefstal of heling van een damesfiets. De fiets in kwestie werd in december gestolen.

De politie heeft deze week een zestienjarige jongen uit Alphen aan den Rijn aangehouden. De jongen wordt verdacht van diefstal of heling van een damesfiets. De fiets in kwestie werd in december gestolen. De politie adviseerde de gedupeerde om Marktplaats.nl in de gaten te houden.

En inderdaad: al snel ontdekte de man dat daar een fiets te koop werd aangeboden die veel leek op de gestolen fiets. Er werd een afspraak met de verkoper gemaakt, waarbij ook de politie werd ingeschakeld. Door een noodoproep moesten agenten op het laatste moment afhaken, maar de man besloot de verkoper toch maar te ontmoeten en mocht van hem een proefritje maken.

Tijdens dat ritje kwam hij tot de conclusie dat het inderdaad de gestolen fiets was. Hij ging niet meer terug naar de verkoper, maar nam de fiets mee en lichtte de politie in. Daarbij gaf hij het signalement van de verkoper. Na onderzoek kwam de politie uit bij de jongen, die voor verder onderzoek is ingesloten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten