Final Cut Pro X-kopers krijgen geld terug van Apple

© CIDimport

Final Cut Pro X-kopers krijgen geld terug van Apple

Geplaatst: 1 juli 2011 - 06:26

Aangepast: 27 augustus 2022 - 08:59

Redactie ID.nl

Final Cut Pro X is eindelijk verschenen maar hoewel Apple hoog opgaf over de verbeteringen van het videopakket, stromen de klachten. Apple lijkt echter gehoor te geven aan ontevreden gebruikers door het aankoopbedrag te retourneren.

Er is behoorlijk wat veranderd in de nieuwe Final Cut Pro X. Het is nu eindelijk 64-bits en is daardoor bijna compleet opnieuw ontwikkeld. Oude projecten zijn door alle vernieuwingen echter niet altijd meer volledig te importeren en dat is een doorn in het oog van veel Final Cut Pro-gebruikers. Apple geeft aan dat gebruikers wel met Final Cut Pro 7 kunnen blijven werken nadat ze Final Cut Pro X hebben geïnstalleerd. Zo kunnen ze nog steeds met oude projecten blijven werken.

Andere klachten zijn, dat sommige functies die wel in veel andere videopakketten zitten, ontbreken in de nieuwe versie van Final Cut Pro. Zo klagen veel gebruikers over het gemis aan ondersteuning voor het wisselen tussen verschillende camerastandpunten (multicam). Apple zegt hieraan te werken.

Uitzondering voor Final Cut Pro-gebruikers

Final Cut Pro is in de Mac App Store te koop voor $299 en hoewel de koop altijd bindend is, lijkt Apple een uitzondering te maken voor Final Cut Pro-gebruikers getuige een e-mail van helpdeskmedewerker van de iTunes Store die een gebruiker liet weten dat ze op basis van zijn klachten met het videobewerkingspakket hij een zijn geld terug kon krijgen als uitzondering op de voorwaarden van iTunes Store. Meerdere gebruikers laten op de Apple Support Communities weten in aamerking te zijn gekomen voor een geldteruggave.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten