FIOD-ECD ontmaskert dvd-piraat

© CIDimport

FIOD-ECD ontmaskert dvd-piraat

Geplaatst: 26 juli 2006 - 06:07

Aangepast: 19 september 2022 - 12:59

Redactie ID.nl

De opsporings-dienst FIOD-ECD heeft eerder deze maand een man ontmaskerd die op grote schaal illegaal gekopieerde films verspreidde. De man verkocht via sites als Ebay.nl, Speurders.nl en Marktplaats.nl illegale zelfgebrande kopieën van vele duizenden filmtitels.

FIOD-ECD ontmaskert dvd-piraat

De opsporings-dienst FIOD-ECD heeft eerder deze maand een man ontmaskerd die op grote schaal illegaal gekopieerde films verspreidde. De man verkocht via sites als Ebay.nl, Speurders.nl en Marktplaats.nl illegale zelfgebrande kopieën van vele duizenden filmtitels. BREIN was de aanbieder al enkele maanden geleden op het spoor en deed - nadat de man geen gehoor gaf aan sommaties - aangifte bij de FIOD-ECD. De verdachte opereerde onder verschillende namen, plaatste voortdurend nieuwe advertenties en bood zowel een enorme catalogus oudere films als recente films aan, waaronder films die nog niet of nauwelijks in de bioscoop draaiden of die nog niet legaal op dvd verkrijgbaar waren.
Tijdens een onderzoek in de woning van de piraat werden naast handelsadministratie, een grote hoeveelheid dvd-covers en computerapparatuur, ongeveer tweeduizend illegaal gekopieerde dvd’s die vermoedelijk als bronkopie dienden aangetroffen.
Het is gebruikelijk dat dergelijke dvd-r piraten geen voorraden aanmaken, maar de te leveren kopieën op bestelling branden van dvd-r bronkopieën of digitale bestanden die zijn gedownload van internet..

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten