Firefox 3.6 is vertraagd. Komt nu in 2010 2013-11-04T17:05:44

Website voor supermarktaanbiedingen

Psystar gaat over op Linux

Firefox 3.6 is vertraagd. Komt nu in 2010

Firefox 3.6 is vertraagd. Komt nu in 2010

Het ziet er naar uit dat Firefox 3.6 zijn komst in 2009 zal missen, wel zal de browser begin 2010 verschijnen. Op dit moment is een van de laatste bètas (5) beschikbaar. De beperkte vertraging heeft wel zijn weerslag op de planning van de toekomstige releases. Zo heeft Mozilla de planning voor Firefox 3.7 en  4.0  ook al aangepast.

Het ziet er naar uit dat Firefox 3.6 zijn komst in 2009 zal missen, wel zal de browser begin 2010 verschijnen. Op dit moment is een van de laatste bètas (5) beschikbaar.

De beperkte vertraging heeft wel zijn weerslag op de planning van de toekomstige releases. Zo heeft Mozilla de planning voor Firefox 3.7 en  4.0  ook al aangepast. Als  Firefox 3.6 er eenmaal is dan zal Firefox 3.7 niet zoveel achter lopen.  Het bevat maar een beperkt aantal incrementele wijzigingen. Voor de volgende grote veranderingen in de nieuwe Versie 4.0 zullen we vermoedelijk tot 2011 moeten wachten.

Ondanks de vertraging wordt er door Mozilla al hard gewerkt aan Firefox 3.7 en 4.0. Firefox 3.7 komt met een beperkt aantal updates en een licht gewijzigd uiterlijk. De grote wijzigingen en nieuwe functionaliteit zijn voorbestemd voor versie 4.0.

Een belangrijke toevoeging voor Firefox 4.0 zal Jetpack zijn. Een voorziening die nu al in experimentele uitvoering bestaat, maakt het mogelijk om eenvoudig extensies te maken in html en javascript. Ook bovenaan het lijstje staat Weave, die moet zorgen voor het synchroniseren van Firefoxinstallaties tussen verschillende pc's. Een functie waar in andere browsers ook al aan gewerkt wordt.

Belangrijke doelstellingen zijn ook een nieuwe Gecko rendering-engine met meer HTML5 en CSS 3 ondersteuning en niet onbelangrijk snelheidsverbeteringen. Doelstelling is het verbeteren van de opstartsnelheid met 25%.

Ander belangrijk punt is Electrolysis. Dit project zal Firefox in verschillende processen splitsen: één voor de gebruikersinterface, één voor de plug-ins en één voor iedere tab. Net als bij Chrome zal een crash in een van de tabs niet de hele browser laten crashen. Naar verwachting zal Electrolysis Firefox sneller en een stuk stabieler maken.

Vermoedelijk zal Firefox 4.0 ook meer op Chrome gaan lijken met duidelijke tabs boven aan het venster en een uitgebreide "home" tab. Voordat Firefox 4.0 verschijnt zullen er vast nog significante updates van Chrome en Safari uitkomen en wellicht zelfs een nieuwe Internet Explorer 9. Er is dus een hoop te beleven in de browsercompetitie.

Via: Webmonkey


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord