Firefox 64-bits blijft toch beschikbaar 2013-11-04T15:47:43

Notebooks met touchscreen snel de standaard

Fujitsu gaat voor gebruiksvriendelijke smartphones

Firefox 64-bits blijft toch beschikbaar

Firefox 64-bits blijft toch beschikbaar

Het schijnt dat er mensen zijn die meer dan 4 gigabyte geheugen nodig hebben tijdens het surfen op internet. Zij hebben een browser met 64-bits ondersteuning nodig. Mozilla had een maand geleden besloten om de 64-bits versie van Firefox niet meer uit te brengen voor Windows vanwege de bugs, maar het ontwikkelingsteam komt hier nu weer op terug.

Afgelopen november kwam het bericht naar buiten dat de ontwikkeling van Firefox 64-bits voor Windows zou worden gestaakt. Nu heeft Mozilla echter besloten om voor Windows ook een 64-bits-versie te blijven aanbieden. De 64-bits versie wordt in tegenstelling tot de 32-bits versie van Firefox echter niet uitgebreid getest. Daarvoor heeft het ontwikkelingsteam van de browser helaas geen tijd. Alle inspanningen van het team worden zoveel mogelijk gericht op de 32-bits versie van Firefox. Voor de meeste Windows-gebruikers werkt deze overigens prima.

Duizenden tabs

Firefox-fans die echter meer dan 4 gigabyte geheugenondersteuning nodig hebben krijgen nu echter toch een 64-bits versie voorgeschoteld. Smedberg meldt dat er gebruikers zijn die vaak honderden of zelfs duizenden tabs open hebben staan. Zij hebben daardoor vaak meer dan 4 gigabyte geheugen nodig en zijn daarom genoodzaakt om een 64-bits browser te gebruiken. De 32-bits versie van Firefox biedt voor hen geen soelaas omdat deze “slechts” ondersteuning biedt voor een werkgeheugen tot 4 gigabyte.

Geen middelen

Benjamin Smedberg van Mozilla schrijft dat er momenteel geen middelen beschikbaar zijn om de 64-bits-versie actief te ondersteunen voor Windows, maar dat het creëren van een (ongeteste) Firefox 64-bits zelf weinig tijd kost. Hij benadrukt daarbij dat alle tests van Firefox (32-bits) op het Windows 8 platform zullen worden uitgevoerd op de 64-bits versie van dit besturingssysteem.

Handmatig updaten

Testers die tot nu toe de 64-bits ontwikkelversies van Firefox kregen zullen automatische updates ontvangen voor de 32-bits versie. Gebruikers die Firefox 64-bits willen installeren zullen deze handmatig moeten downloaden en updaten. De crashreporter wordt bij de 64-bits versie uitgeschakeld.

Via: PCM


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord