Firefox gaat het beste om met computergeheugen

© CIDimport

Firefox gaat het beste om met computergeheugen

Geplaatst: 12 april 2012 - 10:43

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:00

Redactie ID.nl

Webbrowser Firefox scoort het beste als het gaat om intensief geheugengebruik. Dit geldt vooral voor gebruikers die tijdens het surfen veel tabbladen open hebben staan.

Webbrowser Firefox scoort het beste als het gaat om intensief geheugengebruik. Dit geldt vooral voor gebruikers die tijdens het surfen veel tabbladen open hebben staan. Dit meldt IT World na een onderzoek van Sandro Villinger.

Villinger deed onderzoek naar de belasting die een browser op de pc, tablet of laptop legt. Volgens Villinger worden browsers omvangrijker en nemen zij dus meer geheugen in beslag. Wanneer men veel tabbladen open heeft staan vallen de verschillen tussen een aantal webbrowsers goed op.

Geheugengebruik bij PC

Er werd gekeken naar de laatste versies van Firefox, Internet Explorer, Chrome en Opera. Internet Explorer scoort het hoogste als het gaat om één tabblad met de Google-startpagina geopend. De browser neemt 45 MB in beslag. Chrome en Opera nemen hier rond de 80 MB, en Firefox 60 MB. Pas als er meerde tabbladen openstaan wordt Firefox zuiniger. Bij 15 tabbladen met onder andere Facebook en een gepauzeerde video geopend, scoort Firefox het beste met 584 MB geheugen. Opera volgt met 760 MB, waarnaar Chrome 940 MB in beslag neemt. Internet Explorer neemt 1056 MB in beslag. Ook bij de bèta- en ontwikkelingsreleases van de browers scoort Firefox het beste als het gaat om het veelvuldig gebruik van tabbladen.

Multitaskers kunnen dus het beste uit de voeten met Firefox. Volgens Villinger maakt het voor niet intensieve gebruikers niet veel uit welke browser gebruikt wordt. Het gaat vooral om de surfers die intensief tabbladen gebruiken.

[Via: Automatiseringgids]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten