Firefox over grens 10% marktaandeel heen 2013-10-10T14:33:38

Minister Pechtold reikt 1.000.000e DigiD uit

Het nieuwste gsm-hebbeding is een...plant!

Firefox over grens 10% marktaandeel heen

Firefox over grens 10% marktaandeel heen

De webbrowser Firefox heeft een markt-aandeel van net meer dan 10 procent behaald. De open source browser, gebaseerd op Mozilla, zit volgens webanalyse-bedrijf NetApplications nu op 10,05 procent. De Mozilla Foundation had de 10 procent in 2005 al willen halen.Firefox heeft de 10 procent-grens afgelopen maand doorbroken.

De webbrowser Firefox heeft een markt-aandeel van net meer dan 10 procent behaald. De open source browser, gebaseerd op Mozilla, zit volgens webanalyse-bedrijf NetApplications nu op 10,05 procent. De Mozilla Foundation had de 10 procent in 2005 al willen halen.

Firefox heeft de 10 procent-grens afgelopen maand doorbroken. In februari zat de open source-tegenhanger voor Microsofts Internet Explorer (IE) nog op 9,75 procent. De winst van Firefox is bijna direct afkomstig van IE; die aan Windows gekoppelde webbrowser daalde qua marktaandeel van 85,03 naar 84,7 procent. Een jaar eerder had IE nog 88 procent van de markt.

Ondertussen heeft de Safari-browser van Apple ook terrein veroverd. De bij Mac OS X meegeleverde webbrowser is gestegen van 3,13 naar 3,19 procent. Dit zou op een gestegen verkoop van Mac-computers duiden; Safari draait alleen op Apple's Mac OS X.

Hekkensluiters zijn de Opera-browser (0,53 procent) en de tweede b├Ęta van het aanstaande IE 7 (0,26 procent).

Bron:

Computable


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord