Firefox Quantum: Snellere browser in november uit 2017-09-27T09:52:59

Beter bereik voor Tile Mate-trackers

Bedreigde neushoorns te volgen met sensor in hoorn

Firefox Quantum: Snellere browser in november uit

Firefox Quantum: Snellere browser in november uit

Firefox is nog altijd een populaire browser, maar veruit de meeste mensen gebruiken tegenwoordig Chrome. Werk aan de winkel dus voor Mozilla, dat de browser flink op de schop heeft genomen.

Het bedrijf maakt bekend dat Firefox Quantum - ofwel versie 57 van de browser - vanaf 14 november wordt uitgerold naar gebruikers. Ten opzichte van een jaar geleden is Firefox dubbel zo snel geworden. Wie niet kan wachten tot die datum, kan alvast een testversie installeren.

Geoptimaliseerd voor snelheid

Firefox is met name onder de motorkap geoptimaliseerd. Zo koppelde Mozilla de gebruiksinterface al los van websites, zodat trage sites er niet voor zorgen dat de hele browser vastloopt. De snelheidswinst wordt verder met name gehaald door het slimmer verdelen van de werklast over meerdere processorkernen.

Ook worden de verschillende onderdelen van de browser opgedeeld in meerdere processen. Chrome deed dat al langer, waardoor die browser tijdenlang sneller was dan Firefox. Een belangrijke reden waarom veel mensen ooit de overstap maakten.

Minder belastend

Toch zorgt die aanpak er bij Chrome voor dat het werkgeheugen enorm wordt belast. Zo werkt de browser in het begin razensnel, maar wordt deze naar verloop van tijd telkens trager. Mozilla wilde niet dezelfde fout maken en stelde bepaalde limieten in. Daardoor wordt 30 procent minder RAM gebruikt ten opzichte van Googles browser.

Tot slot zie je aan de buitenkant straks ook enkele subtiele verschillen. Menu's en knoppen ogen net wat frisser en moderner. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord