Firefox verandert zoekmachine van Google naar Yahoo 2014-11-20T10:48:20

Internationale Dag van de Rechten van het Kind gevierd met een Google Doodle

Amnesty International steunt strijd tegen spyware met nieuwe tool

Firefox verandert zoekmachine van Google naar Yahoo

Dat is gelukkig wel te veranderen

Firefox verandert zoekmachine van Google naar Yahoo

De standaard zoekmachine van Firefox verandert van Google naar Yahoo. Dat meldt de browsermaker Mozilla. De samenwerking tussen Firefox en Google gaat niet meer door.

Mozilla zegt dat het in de eerste plaats gaat om de Amerikaanse versie van de browser, maar waarschijnlijk wordt de zoekmachine ook in alle internationale versies van de browser vervangen.

Overeenkomst

Mozilla en Google hadden altijd een overeenkomst, waardoor Google de standaard-zoekmachine was in de Firefox-browser. Daarvoor betaalde Google een flinke som geld, wat uiteindelijk bijna 80% van de omzet van Mozilla was.

Minder gebruikers

Die overeenkomst is niet verlengd, al willen de partijen niet zeggen waarom. Wellicht vindt Google het dalende aantal gebruikers van Mozilla niet meer interessant om er nog geld in te steken. Mozilla wordt momenteel nog door slechts 15% van de internetters gebruikt, een heel stuk minder dan een paar jaar geleden.

Wel te veranderen

Overigens blijft het gewoon mogelijk om de standaard-zoekmachine in Firefox terug te zetten naar Google, of juist naar een andere zoekmachine als DuckDuckGo. De verwachting van Mozilla is echter dat maar weinig gebruikers dat uiteindelijk zullen doen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord