Firmware update voor de Kinect in de maak 2013-11-04T16:41:46

Warm typen met USB Ninja handschoenen

Microsoft Security Essentials 2.0 is uit

Firmware update voor de Kinect in de maak

Firmware update voor de Kinect in de maak

Via een firmware-update zal de resolutie verdubbeld worden naar 640x480. Ook de kleurdiepte zal worden verhoogd. Nadeel is dat er vier keer meer data verstuurd moet worden.

Via een firmware-update zal de resolutie verdubbeld worden naar 640x480. Ook de kleurdiepte zal worden verhoogd. Nadeel is dat er vier keer meer data verstuurd moet worden.

De Kinect was al in staat om 640x480 pixels aan te kunnen, maar Microsoft heeft dit in eerste instantie begrensd tot 320X240. Ontwikkelaars krijgen door de firmware-upadte de mogelijkheid om gebruik te maken van de hogere resolutie. Door de grotere hoeveelheid data die moet worden verstuurd, moet de Kinect ook sneller data kunnen versturen. Nu doet hij dat nog met 15MB/s maar een snelheid van 35MB/s is nodig. Op zich zou de Kinect deze snelheid moeten kunnen halen.

De vraag is alleen of het voor sommige spellen loont, wellicht dat de lagere resolutie dan nog steeds een betere optie is. De verkopen van de Kinect gaan als een trein met nu al 4 miljoen verkochte exemplaren. Sommige ontwikkelaars gebruiken de Kinect zelfs voor hele andere toepassingen.

Doordat de firmware is te upgraden kan Microsoft nieuwe mogelijkheden blijven toevoegen, onbekend is of dat bij de aankomende firmware ook het geval zal zijn. De firmware-update staat, naar verluid, gepland voor begin 2011.

[Via Fudzilla


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord