Fix it oplossing voor IE-lek

© CIDimport

Fix it oplossing voor IE-lek

Geplaatst: 2 januari 2013 - 10:49

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:59

Redactie ID.nl

Microsoft heeft een tijdelijke oplossing online gezet voor het beveiligingslek in Internet Explorer 6, 7 en 8. Deze oplossing is eenvoudig beschikbaar gemaakt in de vorm van een Fix it, zodat Windowsgebruikers hun browser met één muisklik kunnen beschermen.

Het beveiligingslek in de verouderde versies van Internet Explorer werd afgelopen maandag op deze site gemeld. De kwetsbaarheid is gevonden in de manier waarop Internet Explorer een object in het geheugen benadert dat is verwijderd of niet goed gealloceerd. Dit tast het geheugen aan, waardoor de aanvaller schadelijke code kan uitvoeren via Internet Explorer. Daarvoor gebruikt de aanvaller een speciaal geprepareerde website, waar gebruikers van de browser naartoe worden gelokt.

Metasploit

De nieuwere Internet Explorer 9 en 10 hebben dit lek niet. Volgens Microsoft zijn er weinig pogingen gedaan om dit probleem te misbruiken. De kans op aanvallen is echter wel vergroot. Een exploit die hiervan misbruik maakt is inmiddels toegevoegd aan de populaire hackertool Metasploit.

In afwachting op de beveiligingsupdate voor de oude IE-browsers heeft Microsoft inmiddels een reeks aanbevelingen gepubliceerd. Op Security.nl staat een stappenplan om deze uit te voeren.

Fix it-oplossing

Maar nog eenvoudiger is het echter om de Fix it-oplossing van Microsoft te gebruiken. Microsoft raadt alle klanten aan om deze Fix it toe te passen om zo hun systeem te beschermen.

Via: PCM

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten