Foodini brengt 3d-printen van voedsel naar consumenten

© CIDimport

Foodini brengt 3d-printen van voedsel naar consumenten

Geplaatst: 28 maart 2014 - 12:51

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:53

Redactie ID.nl

Dat we werkende pistolen, hele huizen en zelfs organen kunnen printen, à la. Maar dat een stuk pizza nu ook al uit de printer komt zetten, dat is toch echt wel even wennen. Nu wil het bedrijf Natural Machines consumenten toegang geven tot een 3d-printer die voedsel kan uitprinten.

NASA investeerde onlangs nog $125.000 in een project van Contractor, die een printer ontwikkelden die met drie koppen pizzadeeg, ketchup en kaas een pizza ‘print’. Maar nu staat ook de zogenaamde Foodini op Kickstarter en dit project heeft in de afgelopen twee dagen al $37.500 opgehaald. In totaal hoopt Natural Machines $100.000 op te halen zodat de eerste 3d-printers voor klanten geproduceerd kunnen worden.

Verse ingrediënten

Ze bieden een gezonder alternatief dan de pizza van Contractor: Foodini werkt met capsules waar verse ingrediënten in moeten worden gestopt. De 3d-printer maakt vervolgens één ingrediënt per keer, maar kan ze combineren. In een video laat Natural Machines zien hoe een bord met diverse ingrediënten bereid wordt en hoe bijvoorbeeld een pizza kan worden geprint. Daarnaast is het ook mogelijk om koekjes te printen in allerlei verschillende vormen en maten.

Kookrevolutie

We denken dat de Foodini voor een revolutie in de culinaire wereld kan zorgen, net als de magnetron dat destijds heeft gedaan, aldus de makers van de 3d-printer. Uiteindelijk gaat het ons erom dat mensen weer gezonde producten gaan gebruiken, in plaats van kant en klaar maaltijden. De printer zal uiteindelijk ongeveer $1300 gaan kosten, maar is op Kickstarter verkrijgbaar voor $999. 

Bron: Nu.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten