Fotodienst Picasa stopt

© CIDimport

Fotodienst Picasa stopt

Geplaatst: 15 februari 2016 - 07:40

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:37

Redactie ID.nl

Google stopt met fotodienst Picasa. De applicatie verdwijnt en gaat volledig op in Google Photos. Gebruikers raken hun foto's niet kwijt en hoeven ook niets te doen om over te stappen.

Picasa is een oude applicatie die Google in 2004 overnam. Picasa was lange tijd dé foto-app van Google, totdat het bedrijf aan Google+ begon en wilde dat gebruikers hun foto's daar deelden.

Photos

De fotodienst verdwijnt nu om plaats te maken van Google Photos, dat vorig jaar werd geïntroduceerd. Photos is eeen cloudopslagdienst waarbij alle foto's makkelijk te doorzoeken zijn op bijvoorbeeld tijd of plaats.

Voor u verandert er verder niets

Volgens Google hoeven gebruikers niets te doen voor ze overstappen. Foto's worden automatisch overgezet naar de Photos-app - sterker nog, dat is volgens Google al gebeurd.

Applicaties

Na 16 maart worden de desktop-applicatie niet meer bijgewerkt, al blijft die wel gewoon werken. Gebruikers kunnen dan alleen geen nieuwe foto's meer uploaden.

De web-app van Picasa stopt per 1 mei. Er blijft wel een speciale pagina bestaan voor gebruikers die Photos niet willen gebruiken, waarop je foto's kunt bekijken. Je kunt daar echter niets uploaden of bewerken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten