Fotodienst Picasa stopt 2016-02-15T09:42:09

Review: Elgato Avea Flare

High-tech Barbie krijgt slim huis en eigen drone

Fotodienst Picasa stopt

Fotodienst Picasa stopt

Google stopt met fotodienst Picasa. De applicatie verdwijnt en gaat volledig op in Google Photos. Gebruikers raken hun foto's niet kwijt en hoeven ook niets te doen om over te stappen.

Picasa is een oude applicatie die Google in 2004 overnam. Picasa was lange tijd dé foto-app van Google, totdat het bedrijf aan Google+ begon en wilde dat gebruikers hun foto's daar deelden.

Photos

De fotodienst verdwijnt nu om plaats te maken van Google Photos, dat vorig jaar werd geïntroduceerd. Photos is eeen cloudopslagdienst waarbij alle foto's makkelijk te doorzoeken zijn op bijvoorbeeld tijd of plaats.

Voor u verandert er verder niets

Volgens Google hoeven gebruikers niets te doen voor ze overstappen. Foto's worden automatisch overgezet naar de Photos-app - sterker nog, dat is volgens Google al gebeurd.

Applicaties

Na 16 maart worden de desktop-applicatie niet meer bijgewerkt, al blijft die wel gewoon werken. Gebruikers kunnen dan alleen geen nieuwe foto's meer uploaden.

De web-app van Picasa stopt per 1 mei. Er blijft wel een speciale pagina bestaan voor gebruikers die Photos niet willen gebruiken, waarop je foto's kunt bekijken. Je kunt daar echter niets uploaden of bewerken.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord