Foto's en video's op Instagram niet meer alleen vierkant 2015-08-28T10:57:27

Dell Chromebook 13 is gemaakt voor het serieuze werk

De meest voorkomende problemen in Windows 10

Foto's en video's op Instagram niet meer alleen vierkant

Foto's en video's op Instagram niet meer alleen vierkant

Instagram laat je voortaan ook foto's en video's delen met een liggend of staand formaat. Eerder werden deze enkel als perfecte vierkanten geplaatst.

Vierkante foto's en video's gaven Instagram zijn eigen identiteit, want daardoor leek het alsof de beelden waren gemaakt met een ouderwetse Polaroid-camera.

Toch klaagden veel gebruikers dat ze foto's en video's te vaak lelijk werden afgekapt. Vrienden vielen buiten boord op groepsfoto's of een mooi landschap paste er niet altijd helemaal op. 

Wanneer de media voortaan wordt geplaatst, kun je zelf het formaat kiezen. In het overzicht zie je wel alleen nog vierkante vlakken, maar zodra je op een foto klikt zie je hem in zijn geheel.

Film

De verandering is met name interessant voor videomakers, omdat professionele filmpjes altijd in liggend formaat worden geschoten.

Eerder al maakte Instagram het ook mogelijk om beelden in een hogere resolutie te delen, van 640x640 naar 1080x1080.

Lees ook: Hoe werkt Instagram?


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord