Foutje in Windows 10 november-update: dubbelcheck je privacy-instellingen

© CIDimport

Foutje in Windows 10 november-update: dubbelcheck je privacy-instellingen

Geplaatst: 25 november 2015 - 08:17

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:10

Redactie ID.nl

Microsoft heeft een foutje ontdekt in de november-update voor Windows 10. Daardoor kan het voorkomen dat sommige privacy-settings zijn gereset. Zo dubbelcheck je ze voor de zekerheid.

Wat is er aan de hand?

Microsoft rolde een nieuwe update uit voor Windows 10, maar trok die ineens weer terug. De reden blijkt nu een bug die er in sommige gevallen voor zorgt dat belangrijke privacy-settings weer zijn gereset - in het voordeel van Microsoft.

Hoe weet je welke Windows 10-versie je hebt?

Een gemakkelijker manier om daar achter te komen is door Uitvoeren te starten (Windows-toets+R), 'winver' in te typen (zonder de aanhalingstekens) en op Enter te drukken. Build 1024 is vóór de november-update, 10586 is ná de update.

Foutje in Windows 10 november-update: dubbelcheck je privacy-instellingen-15768338

© CIDimport

Daarnaast kun je kijken bij Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Windows Update.

Als daar nu staat 'Bijwerken naar Windows 10, versie 1511, 10586', is er sowieso niets aan de hand. De update moet dan nog worden uitgevoerd en Microsoft heeft de bug er inmiddels uitgehaald.

Om welke settings gaat het precies?

Loop voor de zekerheid je privacy-settings even na. Dat is sowieso af en toe wel een goed idee.

Het betreft vier settings, waarvan twee in Instellingen > Privacy > Algemeen. Om precies te zijn de bovenste twee opties over reclame-id en Smartscreen-filter. Standaard staan ze Aan, maar je kunt ze Uit zetten.

De andere twee functies die wellicht zijn gereset vind je in het Privacy-menu onder Overige apparaten (optie synchroniseren) en Achtergrond-apps.

Foutje in Windows 10 november-update: dubbelcheck je privacy-instellingen-15768341

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten