Foutje! PvdA stemt voor uitzondering netneutraliteit 2013-11-04T16:31:39

Aangeboden: Gegevens Facebook-gebruikers

Australiërs 4800 websites armer

Foutje! PvdA stemt voor uitzondering netneutraliteit

Foutje! PvdA stemt voor uitzondering netneutraliteit

De stemming over de Telecomwet en netneutraliteit is uitgesteld tot vandaag omdat de PvdA per ongeluk voor een uitzondering op netneutraliteit stemde. De uitzondering heeft betrekking op internetfilters die zijn toegestaan op grond van ideologische motieven.

Netneutraliteit houdt kortweg in  dat bedrijven niet mogen bepalen welke internetdiensten consumenten wel of niet mogen gebruiken.Het voorstel voor deuitzondering op de wet komt van de SGP/CDA. Volgens dit voorstel mogen websites in bepaalde gevallen wel geblokkeerd worden. Een internetter mag dan via de provider vragen om een blokkade van bepaalde websites. Providers mogen niet zelf applicaties en websites blokkeren zonder een expliciet verzoek van de internetter.

Stemming opgeschort naar vandaag
Doordat de PvdA per ongeluk voor stemde en ook de VVD voor het amendement stemde, ontstond er een meerderheid. De stemming kon niet worden teruggedraaid omdat dat enkel is toegestaan op grond van technische storingen. Besloten werd om de stemming stil te leggen en uit te stellen tot vandaag. Het gaat dan puur om de stemming, het voorstel  van de SGP/CDA wordt niet opnieuw behandeld.

Onherstelbare fout
Volgens Bruno Braakhuis van GroenLinks is de fout niet meer te herstellen en moet er gekeken worden of er later een nieuw voorstel kan worden ingediend om deze fout te herstellen. Een andere mogelijkheid is dat de Eerste Kamer een stokje steekt voor deze uitzondering maar dat kost tijd aldus Braakhuis.

[Via: Nu.nl]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord