“Foxconn behandelt fabrieksarbeiders als machines”

© CIDimport

“Foxconn behandelt fabrieksarbeiders als machines”

Geplaatst: 4 mei 2011 - 07:46

Aangepast: 9 mei 2023 - 13:52

Redactie ID.nl

Volgens een onderzoeksrapport van SACOM (Students and Scholars Against Corporate Misbehaviour) behandelt Foxconn zijn arbeiders als machines.

Volgens een onderzoeksrapport van SACOM (Students and Scholars Against Corporate Misbehaviour) behandelt Foxconn zijn arbeiders als machines.De Foxconn is ’s werelds grootste fabrikant van computerapparatuur met zo’n miljoen werknemers in China. De fabriek maakt o.a. producten voor Apple, Sony en Nokia en ligt al langere tijd onder vuur om de manier waarop het zijn arbeiders behandelt. Vooral inde fabriek in Schenzhen in China waren de toestanden zo erg dat arbeiders zelfmoord pleegden en de fabriek vangnetten spande om dat tegen te gaan.SACOM heeft voor het onderzoek 120 werknemers in China ondervraagd,waaruit blijkt dat de arbeiders enorm over moesten werken en haast op een militante manier werden opgeleid.

Militante trainingen en ‘opbiecht-brief’Veel arbeiders werkten 80 tot 100 uur over per maand, dat is bovenop de ‘normale’ 174 uur die de arbeiders werken (meer dan drie keer zoveel als wettelijk is toegestaan in China). De arbeiders zien zich genoodzaakt om over te werken omdatze van de $200 per maand niet rond kunnen komen. De arbeiders moesten zelfsdelunchpauze overslaan gedurende hun 10-urige werkdag. Nieuwe werknemers krijgen een miltante training waarbij ze urenlang in een vierkant moeten staan. Wanneer arbeiders in de fout gingen, moesten zeeen soort ‘opbiecht-brief’ schrijven en die voorlezen aan hun collega’s.Regulering

Foxconn zegt een onderzoek in te stellen op basis van het rapport,maar claimt dat hun klanten regelmatig eigen onderzoeken uitvoeren en dat ze ook door de regering worden gecontroleerd. Foxconn zegt zelf ook teams in te zetten ter controle en bij elke overtreding van de wet in te grijpen.

“Foxconn behandelt fabrieksarbeiders als machines”-16253042

Vangnetten bij de Foxconn fabriek

[Via: TechEye]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten