Foxconn smartwatch eerder dan Apple smartwatch

© CIDimport

Foxconn smartwatch eerder dan Apple smartwatch

Geplaatst: 28 juni 2013 - 10:27

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:42

Redactie ID.nl

Foxconn is leverancier van vele grote technologiebedrijven waaronder Apple. Het is dan ook opvallend dat Foxconn nu zelf met een smartwatch komt, nog voor Apple, een van de grote klanten, zijn smartwatch op de markt brengt. De smartwatch van Foxconn is compatible met de iPhone van Apple.

Foxconn is vooral bekend als toeleverancier van Apple. Het Taiwanese heeft megafabrieken in China waar producten als de iPhone en iPad worden gemaakt. Foxconn maakt ook producten onder eigen naam, zoals moederborden. Met de productie van de smartwatch lijkt Foxconn serieuzere plannen te hebben om producten onder de eigen naam uit te brengen. De Foxconn smartwatch maakt het mogelijk om inkomende telefoontjes en Facebook-updates op je iPhone weer te geven en kan het je hartslag en ademhaling weergeven en adviezen geven hoe je die eventueel kunt verbeteren.,

Smartwatch markt

De markt voor smartwatch is nog betrekkelijk jong en veel partijen willen zorgen snel actief te zijn voordat Apple de hele markt naar zich toe zal trekken. Apple zou plannen hebben voor smartwatch, net als Microsoft en Google. Onlangs schreven we nog over de smartwatch 2 van Sony. De Pebble liet al zien dat er vraag naar smartwatches is. Hoe de markt zich gaat ontwikkelen en of de voorsprong op Apple behouden blijft zal de tijd leren. 

[Via: China Times]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten