Fraudehelpdesk waarschuwt voor nepmail Belastingdienst 2018-06-08T10:38:00

Autoriteit Persoonsgegevens: 'Pas op, AVG-keurmerk bestaat (nog) niet'

Windows 10: April-update (1)

Fraudehelpdesk waarschuwt voor nepmail Belastingdienst

Fraudehelpdesk waarschuwt voor nepmail Belastingdienst

De Fraudehelpdesk waarschuwt voor een nepmail die van de Belastingdienst afkomstig lijkt, maar dat niet is. Oplichters proberen krap 300 euro te innen onder het mom van een 'foutief uitbetaalde toeslag'. Trap er niet in.

De mail in kwestie ziet er op het eerste gezicht betrouwbaar uit, doordat het logo en de kleuren van de Belastingdienst zijn toegepast. In de boodschap valt te lezen dat er in december zogenaamd 297,95 euro is overgemaakt, maar dat dit teruggestort dient te worden. 

Aanwijzingen

Wie goed leest, ontdekt al snel aanwijzingen dat het hier oplichting betreft. Zo is het mailtje afkomstig van een e-mailadres dat niet juist is, en staat het rekeningnummer op naam van ene 'SS Held'. Dat klopt uiteraard van geen kanten.

Heb je deze e-mail ook ontvangen? Betaal niet en gooi het bericht weg.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord