Fuel: Kleinste telefoonoplader ter wereld

© CIDimport

Fuel: Kleinste telefoonoplader ter wereld

Geplaatst: 5 april 2013 - 10:50

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:12

Redactie ID.nl

Op Kickstarter, een website waar gewone consumenten kunnen investeren in projecten, kwamen we de Fuel tegen: De kleinste telefoonoplader ter wereld.

De Fuel is een 220 milliAmp oplader in de vorm van een jerrycan en meet 3,3 x 2,3 x 1,3 cm. Het behoudt een maand lang zijn lading (via micro-usb op te laden). Op een volle accu kun je ongeveer 20-30 minuten extra bellen. De piepkleine oplader lijkt op het eerste gezicht haast een 1 april grap maar dat is het niet. Het is ook eigenlijk best een leuk idee. Het komt natuurlijk vaak voor dat de batterij van je telefoon op is als je dan net nog een berichtje wilde verzenden, ov-connectie wilt checken of gewoon nog 'heel ouderwets' iemand wil bellen.

Fuel: Kleinste telefoonoplader ter wereld-16257849

© CIDimport

Fuel succesvol op Kickstarter

De Fuel biedt in dat geval uitkomst. En een uitkomst waar veel mensen wel oren naar hebben kennelijk want het doel van 20.000 dollar is al ruimschoots gehaald. De teller staat op het moment van schrijven op ruim 63.000 met nog twee weken te gaan.

Fuel werkt niet met iPhone

De Fuel werkt niet met iPhone maar er komt wel een Fuel versie voor de iPhone 5, deze zal gebruikmaken van de Lightning connector. 

Fuel: Kleinste telefoonoplader ter wereld-16257852

© CIDimport

Kickstarter

Kickstarter staat vol leuke projecten waarbij de bezoeker wordt aangespoord tot het investeringen in het project. En dat is niet altijd zonder succes. Goede voorbeelden zijn de Pebble Watch en de Ouya Android game console. De Pebble Watch haalde 10 miljoen dollar op via Kickstarter en Ouya Android had nog geen miljoen dollar nodig maar haalde 8,5 miljoen op. Die kant lijkt het met de Fuel nog niet op te gaan maar 

[Via: Kickstarter]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten