Ga op een virtuele tour door Abbey Road Studios

© CIDimport

Ga op een virtuele tour door Abbey Road Studios

Geplaatst: 15 april 2015 - 05:38

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:48

Redactie ID.nl

Google heeft de legendarische opnamestudio Abbey Road Studios in kaart gebracht met Street View-technologie. De plek waar onder meer The Beatles opnames deden, is nu virtueel voor iedereen toegankelijk.

Om het project tot stand te brengen, maakte Google meer dan 150 foto's met een 360-graden camera. Zo loop je door Abbey Road Studios en kijk je op elk gewenst moment helemaal om je heen. Leuk is ook dat het niet zomaar een aaneenschakeling van stilstaande plaatjes is. Je ziet er ook daadwerkelijk mensen aan het werk.

Zelf doen

De tour is daarbij ook interactief. Zo bekijk je YouTube-video's uit het archief of luister je naar audiofragmenten. Je kijkt mee hoe het London Symphony Orchestra muziek opneemt voor een cd. En je leest er over de rijke geschiedenis van de studio, waar onder andere stereogeluid is uitgevonden.

Microfoons en andere opname-apparatuur zijn vanuit verschillende hoeken te benaderen en je kan ver inzoomen om elk detail in je op te nemen. Daarnaast schuif je bij het mengpaneel aan en experimenteer je zelf met de verschillende schuifjes. Als je wil, kun je ook zelf iets inzingen.

Inside Abbey Road vind je hier.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten