Galaxy S II-verkoop gaat door ondanks verbod

© CIDimport

Galaxy S II-verkoop gaat door ondanks verbod

Geplaatst: 11 oktober 2011 - 12:16

Aangepast: 27 augustus 2022 - 08:17

Redactie ID.nl

Hoewel Samsung een verbod van de rechter heeft gehad voor de verkoop van de Galaxy S II, Galaxy S en de Ace vanwege patentschending, heeft het bedrijf laten weten de toestellen gewoon te blijven verkopen.

Samsung stelt dat door een update, die ze onlangs hebben doorgevoerd, er geen patenten meer geschonden worden en dat de verkoop dus door kan gaan. Het verkoopverbod geldt vanaf 13 oktober maar gezien de huidige voorraden al over de nieuwe update beschikken, kan de verkoop ongestoord doorgaan. Samsung zegt met deze aanpassing volledig te voldoen aan de uitspraak van de rechter.

Samsung veert niet meer terug

Het octrooi waar Samsung volgens Apple en de rechter inbreuk op maakt beschrijft een systeem waarbij een foto na het inzoomen eerst terugveert, waarna bij een tweede veegbeweging de volgende foto verschijnt. In de nieuwe situatie maakt Samsung gebruik van de standaard animatie van Android 2.3 waarbij een blauwe gloed over de onderste elementen van een lijst wordt getoond. 

Ook oude toestellen krijgen update

"Het vonnis is niet van toepassing op reeds verkochte toestellen of op toestellen die nog bij winkels in voorraad liggen. Desondanks zal Samsung binnenkort ook voor deze toestellen een software update aan gaan bieden waarmee de inbreuk op het patent van Apple ongedaan gemaakt wordt." aldus Vivian Peters, PR Manager bij Samsung Benelux, tegenover GSM Helpdesk Nederland.

[Via: GSM Helpdesk]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten