Galaxy S II-verkoop gaat door ondanks verbod 2013-11-04T16:23:06

Nooit meer wazige foto’s dankzij Adobe

Winnaars bekend van VRIJDAGMIDDAG WEGGEEF-ACTIE!

Galaxy S II-verkoop gaat door ondanks verbod

Galaxy S II-verkoop gaat door ondanks verbod

Hoewel Samsung een verbod van de rechter heeft gehad voor de verkoop van de Galaxy S II, Galaxy S en de Ace vanwege patentschending, heeft het bedrijf laten weten de toestellen gewoon te blijven verkopen.

Samsung stelt dat door een update, die ze onlangs hebben doorgevoerd, er geen patenten meer geschonden worden en dat de verkoop dus door kan gaan. Het verkoopverbod geldt vanaf 13 oktober maar gezien de huidige voorraden al over de nieuwe update beschikken, kan de verkoop ongestoord doorgaan. Samsung zegt met deze aanpassing volledig te voldoen aan de uitspraak van de rechter.

Samsung veert niet meer terug

Het octrooi waar Samsung volgens Apple en de rechter inbreuk op maakt beschrijft een systeem waarbij een foto na het inzoomen eerst terugveert, waarna bij een tweede veegbeweging de volgende foto verschijnt. In de nieuwe situatie maakt Samsung gebruik van de standaard animatie van Android 2.3 waarbij een blauwe gloed over de onderste elementen van een lijst wordt getoond. 

Ook oude toestellen krijgen update

"Het vonnis is niet van toepassing op reeds verkochte toestellen of op toestellen die nog bij winkels in voorraad liggen. Desondanks zal Samsung binnenkort ook voor deze toestellen een software update aan gaan bieden waarmee de inbreuk op het patent van Apple ongedaan gemaakt wordt." aldus Vivian Peters, PR Manager bij Samsung Benelux, tegenover GSM Helpdesk Nederland.

[Via: GSM Helpdesk]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord