Galaxy S4 maakt geen indruk op HTC en Apple

© CIDimport

Galaxy S4 maakt geen indruk op HTC en Apple

Geplaatst: 18 maart 2013 - 11:52

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:21

Redactie ID.nl

Mike Woodward, HTC-directeur Noord-Amerika, is blij met het (in zijn ogen) gebrek aan innovatie van het design van de Galaxy S 4 van Samsung. Apple zette een speciale webpagina online na de lancering van de Galaxy S 4 waarop het de pluspunten van de iPhone noemt onder de kop: There’s iPhone. And then there’s everything else.

HTC was een van de eerste fabrikanten die met Android-toestellen op de markt kwam en dat heeft hen geen windeieren gelegd. Inmiddels zijn ze ruim ingehaald door Samsung. HTC deinst niet terug om kritiek te uiten op de grote concurrent en laat bij monde van Mike Woodward weten de Samsung Galaxy S 4 maar weinig innovatief te vinden. Het design lijkt op de S III en de nieuwe software-opties doet de HTC topman af als ‘ gimmicks’ waar de consument niet op zit te wachten zo liet hij aan Business Insider weten.

Volgens Woodward is Samsung vooral goed in geld pompen in de marketing van toestellen. Hij verwoordde dat met: "I think Samsung is trying to overwhelm us with money and marketing and then pushing multiple features out there.’ HTC had op de dag van de lancering van de S4 een marketing team de straat opgestuurd om de mensen die in de rij stonden voor een S4 warm te laten lopen voor de HTC One, het topmodel van HTC. Overigens is dit een tactiek waar Samsung zelf ook niet vies van is. 

Apple zet 12 pluspunten iPhone op een rijtje

Apple haalt ook uit naar de concurrentie op de Why iPhone webpagina waarop het de eigen iPhone prijst. Hoewel er niet expliciet wordt verwezen naar de Samsung Galaxy S 4, zijn er genoeg minpunten die Apple noemt die op hun grootste concurrent slaat. En uiteraard is de timing van het online gaan van deze pagina zo vlak na de lancering van de Galaxy S4 geen toeval.

Zo schrijft Apple over de fragmentatie en malware op Android en de plasticbehuizing van concurrenten i.t.t. de aluminiumbehuizing van de iPhone. Verdere pluspunten zijn o.a. het retina-scherm (hoewel dat theoretisch in ieder geval met 326 ppi onder doet voor de 441 ppi van de S4), de grootte en capaciteit van de batterij en de gecontroleerde apps in de app store. Toch is het wel opmerkelijk dat Apple het kennelijk nodig acht om deze pluspunten even extra te belichten na de presentatie van hun grote concurrent. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten