Games schuldig aan dood handgeschakelde auto

© CIDimport

Games schuldig aan dood handgeschakelde auto

Geplaatst: 21 september 2011 - 12:43

Aangepast: 27 augustus 2022 - 08:27

Redactie ID.nl

Gewelddadige games krijgen vaak de schuld van bijvoorbeeld schietincidenten op scholen en andere uitingen van agressie van de jeugd. De marketing manager John Fitzpatrick van Chervolet gaat zelfs zover door games de schuld te geven van het verdwijnen van de handgeschakelde versnellingsbak.

Fitzpatrick geeft toe dat de automatische schakelbak erg populair is onder ouderen, maar haast zich te zeggen dat jonge gamers ook vaker voor een automaatje gaan omdat ze gewend zijn in games automatisch te schakelen of te schakelen via wat knopjes op de controller. Aangezien dat in games niet ten koste gaat van de prestaties van de racewagens, zien ze ook niet in dat handmatig schakelen een sportievere rijstijl mogelijk maakt.

Amerikaan gaat voor automaat

In de Verenigde Staten blijft de automaat steevast favoriet, maar liefst 89 procent van de auto’s die in 2010 werden verkocht, heeft een automaat. Tien jaar daarvoor was dat 88,3 procent. Ook de Chervolet Camaro ZL-1, een dikke sportwagen met 580 pk, bevat een 6-versnellingsbak die bediend wordt via het stuurwiel zoals we dat ook van de stuurtjes voor gamers kennen. Benieuwd of Amerikaans gamers ook liever Automatic Gears of Wars hadden gespeeld dan Gears of Wars.

[Via: The Techherald]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten