Garantietermijn harde schijven tot 80% verkort 2013-11-04T16:17:14

Nokia Lumia 800 accuprobleem [UPDATE]

Samsung Galaxy S 2 Android 4-update begin 2012

Garantietermijn harde schijven tot 80% verkort

Garantietermijn harde schijven tot 80% verkort

Seagate en Western Digital hebben aangekondigd hun garantietermijn voor de meest gangbare harde schijven te verkorten, in sommige gevallen van 5 naar 1 jaar.

Wachten tot de prijzen dalen van harde schijven als gevolg van de overstromingen in Thailand wordt een beetje risicovoller. Vanaf 31 december gaat de garantie voor nieuwe harde schijven van Seagate omlaag, Western Digital volgt op 2 januari. Dus iedereen die een harde schijf wil met een langere garantietermijn moet nu nog zijn slag slaan. Volgens Seagate en Western Digital is de verkorting van de garantietermijn  meer in de lijn van andere elektronica-apparaten. Of de beoogde garantietermijn van 1 jaar in Europa kans van slagen heeft, is nog maar de vraag want het kan heel goed zijn dat het, net als vele andere elektronicaproducten, minimaal gedekt dient te worden met een garantietermijn van twee jaar.

Getroffen schijven

De verkorting van de garantie heeft betrekking op de harde schijven in laptops, desktops en consumentenelektronica en geldt bijvoorbeeld niet voor de harde schijven voor de servermarkt (Cheetah), WD Caviar Black, WD Scorpio Black, WD VelociRaptor en externe Seagate harde schijven. De harde schijven die het slachtoffer worden van de kortere garantie zijn:

Seagate

: Barracuda en Barracuda Green 3.5-inch harde schijven en de Momentus 2.5-inch (5400 en 7200rpm) die van 5 naar 1 jaar gaan. Seagate's nearline harde schijven, de Constellation 2 en ES.2 harde schijven, gaan van 5 naar 3 jaar garantie.

Western Digital

: Bij Western Digital gaan de Caviar Blue, Caviar Green en Scorpio Blue van 5 naar 2 jaar.

 Aangezien Western Digital de harde schijven tak van Hitachi heeft overgenomen en Seagate die van Samsung zou de verkorte garantie wellicht op termijn ook gaan gelden voor deze merken.

[Via: TechEye]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord