Gazelle start test met smartphone-blokkerende fiets 2017-05-17T11:12:32

De evolutie van de mini-pc

Review: Nonda iHere 3.0

Gazelle start test met smartphone-blokkerende fiets

Gazelle start test met smartphone-blokkerende fiets

Gazelle heeft een fiets ontworpen die de smartphone blokkeert zodra ermee gefietst wordt. De komende tijd testen veertig middelbare scholieren deze uit.

De fiets heeft een ingebouwde SafeDrivePod, een apparaatje dat via Bluetooth in contact staat met de telefoon. Aan de hand van GPS wordt de snelheid gemeten. Is die hoger dan 8 á 10 kilometer per uur, dan wordt de smartphone geblokkeerd. Alleen handsfree bellen en navigeren is dan nog mogelijk. Maar WhatsAppen bijvoorbeeld niet.

Uitproberen

Leerlingen van de middelbare school Het Rhedens in Dieren testen de fietsen tot aan de zomerperiode en vullen naderhand een enquête in over hun ervaringen. Vorg jaar bleek uit onderzoek van de overheid dat een merendeel van de Nederlanders een verbod op appen op de fiets wel ziet zitten. Verkeersongelukken die veroorzaakt worden door smartphones, komen telkens vaker voor.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord