CES 2015: Gebouwen veranderen van kleur met geanimeerde E-inkt-tegels

© CIDimport

CES 2015: Gebouwen veranderen van kleur met geanimeerde E-inkt-tegels

Geplaatst: 7 januari 2015 - 10:06

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:40

Redactie ID.nl

E Ink, fabrikant van digitaal papier, gaat zijn horizon verbreden en heeft de architectuurmarkt in het vizier. Het bedrijf is vooral bekend door zijn schermen voor Ebooks. De vernieuwende tegels van E Ink laten gebouwen van kleur veranderen.

Dat maakt het bedrijf bekend op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. De tegels zijn gemaakt van acrylvezel en E-inkt materialen, wat ervoor zorgt dat de tegels van kleur veranderen of simpele animaties tonen.

Dit is mogelijk door de tegels te verbinden met een computer of laptop. Om aan te tonen hoe de technologie precies in zijn werk gaat toont het bedrijf een muur die bestaat uit verschillende kleine tegeltjes. Allen zijn in staat om afzonderlijk van elkaar van kleur te veranderen. Zo komen animaties tot stand.

Een ander showmodel van het bedrijf is een enkel scherm, geplaatst op een tafel. Ook deze is in staat om diverse kleuren en animaties weer te geven.

Toekomst van de architectuur

Met de technologie hoopt het bedrijf architecten en designers te inspireren. De tegels zijn namelijk zowel voor binnen als buiten-gebruik geschikt. Door het lage energieverbruik en de duurzaamheid van het materiaal zou het een toekomstig alternatief voor LED-panelen kunnen zijn.

Consumenten hoeven de tegels voorlopig nog niet in de winkel te verwachten, het gaat op de CES enkel nog om een protoype.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten