Gebruikers haten nieuwe Facebook Messenger-app

© CIDimport

Gebruikers haten nieuwe Facebook Messenger-app

Geplaatst: 15 augustus 2014 - 07:27

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:55

Redactie ID.nl

Sinds twee weken verplicht Facebook zijn mobiele gebruikers om de losse app Facebook Messenger te downloaden als zij willen chatten via Facebook. Niet iedereen is daar even blij mee, want de recensies bij de app liegen er niet om: de applicatie krijgt gemiddeld één ster.

Des te aparter is het dan ook dat de app de afgelopen weken in de iOS App Store de lijsten met meest gedownloade apps aanvoert. Bij Android staat de app al 2 weken bovenaan, op iOS begint de app inmiddels wel te dalen op de lijst.

Veel klachten

De reviews die in de App Store en de Play Store staan geven goed weer hoe mensen denken over de app. Gebruikers klagen dat Messenger veel geheugen kost en dat hun batterij er significant sneller van leeg loopt, maar ook de gebruikservaring laat te wensen over. Zo kunnen gebruikers zich niet offline weergeven, werkt het versturen van foto's en video's niet optimaal, en de app zou vaak vastlopen.

Privacy?

Maar de grootste klacht over de app komt nog wel van de overdaad aan permissies die de app wil hebben. Facebook Messenger wil graag toegang tot zo'n beetje iedere functionaliteit op je telefoon, en daar hebben gebruikers moeite mee.

Gebruikers haten nieuwe Facebook Messenger-app-15986804

© CIDimport



Gebruikers haten nieuwe Facebook Messenger-app-15986805

© CIDimport


 

Omgevingsgeluid opnemen

Veel gebruikers klagen in de reviews van de app dat ze de permissie wel erg privacy-onvriendelijk. Dat heeft waarschijnlijk te maken met recente berichten dat Facebook omgevingsgeluid gaat opnemen om op basis daarvan relevante advertenties te tonen. Ook dat plan kwam Facebook op veel kritiek te staan, maar het geeft ook goed aan hoe gebruikers tegenwoordig over Facebook denken: het sociale netwerk is té privacy-onvriendelijk en nieuwe plannen als deze worden daarin niet gewaardeerd.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten