Gedrag kinderen op internet zorgwekkend

© CIDimport

Gedrag kinderen op internet zorgwekkend

Geplaatst: 22 november 2012 - 08:17

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:23

Redactie ID.nl

De meeste ouders zijn bezorgd over hoe hun kinderen zich gedragen op het internet.

De meeste ouders zijn bezorgd over hoe hun kinderen zich gedragen op het internet. Veel ouders hebben al stappen ondernomen om het internetgebruik van hun kinderen in de gaten te houden of zelfs te beperken. Dat blijkt uit onderzoek van Amerikaans onderzoekbureau Pew Internet.

Van de ondervraagde ouders in het onderzoek zegt 72% bezorgd te zijn over hoe hun kind online omgaat met vreemden. Zo’n 69% zegt bezorgd te zijn over hoe een kind omgaat met zijn online reputatie en welke invloed dat zal hebben op de toekomst van het kind. De CEO van Google, Eric Schmidt pleit om diezelfde reden voor internetvoorlichting op jonge leeftijd. Foute beslissingen op het internet kan je volgens Schmidt de rest van je leven immers achtervolgen.

Ouders helpen kinderen met privacyinstellingen

Ongeveer een derde van de ouders heeft hun kinderen geholpen de juiste privacyinstellingen te gebruiken. Zo’n 42% heeft de naam van hun kind ingetikt op Google om zo in de gaten te houden wat het op het internet allemaal uitspookt, terwijl de helft van de ouders zelfs het internetgebruik van de kinderen filtert of deels blokkeert.  

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten