Toch 4G op OnePlus 5 voor Vodafone-klanten

© CIDimport

Toch 4G op OnePlus 5 voor Vodafone-klanten

Geplaatst: 28 juni 2017 - 05:24

Aangepast: 26 augustus 2022 - 17:18

Redactie ID.nl

Een opmerkelijk probleem deed zich voor bij Vodafone-klanten die de nieuwe OnePlus 5 hebben gekocht. Ze konden geen verbinding maken met het 4G-netwerk, terwijl dit wel zou horen te werken. Inmiddels is het probleem opgelost.

Update 28-06-17: OnePlus heeft een software-update uitgebracht voor de OnePlus 5, OxygenOS 4.5.4. Zodra deze geïnstalleerd is, werkt 4G weer naar behoren voor Vofadone-klanten.

Originele bericht 26-06-17: Daarover schrijft Tweakers vandaag, dat het probleem al eerder vaststelde én aankaartte bij OnePlus. Vooralsnog zonder succes. Op het Vodafone-netwerk komen OnePlus 5-gebruikers niet 'hoger' dan het 3G-netwerk.

Klanten van KPN, T-Mobile en Tele2 hebben nergens last van. 

Nederlands probleem

Het probleem zou hem in ieder geval niet liggen bij de ondersteunde frequentiebanden. Bijzonder is daarnaast dat Vofadone-klanten in andere landen het probleem niet ondervinden. Voorlopig lijken enkel Nederlanders er tegenaan te lopen. 

Vodafone laat in een reactie aan Tweakers weten het voorval te onderzoeken. OnePlus zelf heeft nog niet gereageerd. Lees hier meer over de OnePlus 5.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten