Geen auto, maar een rfid-chip van de zaak

© CIDimport

Geen auto, maar een rfid-chip van de zaak

Geplaatst: 14 februari 2006 - 12:02

Aangepast: 29 augustus 2022 - 08:28

Redactie ID.nl

Een aantal bedrijven in Amerika is begonnen met het volgen van werknemers door middel van gps. Het bedrijf CityWatcher.com gaat nóg een stapje verder. Het bedrijf heeft in twee van zijn werknemers rfid-chips geïmplanteerd.

Een aantal bedrijven in Amerika is begonnen met het volgen van werknemers door middel van gps. Het bedrijf CityWatcher.com gaat nóg een stapje verder. Het bedrijf heeft in twee van zijn werknemers rfid-chips geïmplanteerd. Hoewel dat niet zozeer is om hen in de gaten te houden, als om hen makkelijker toegang te geven tot zwaarbeveiligde ruimtes.De chips zijn in de rechterarm van de werknemers geïmplanteerd. De twee werknemers van City Watcher hebben rfid-chips gekregen omdat zij toegang hebben tot een kamer waar de opnames van beveiligingscamera's liggen opgeslagen. De werknemers moeten hun rechterarm voor een scanner houden om toegang te krijgen tot de kamer. Op deze manier is het probleem van eventueel verloren sleutels, of vergeten toegangscodes, voorgoed opgelost.

Mensenrechtenorganisaties zijn minder blij. Zij denken dat het gebruik van rfid-implantaten de weg vrijmaakt voor allerlei andere toepassingen van biotags die de privacy van de burgers kunnen schaden.

Bron: PCM

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten