Geen kilometerheffing als kastjes te kraken zijn

© CIDimport

Geen kilometerheffing als kastjes te kraken zijn

Geplaatst: 2 december 2009 - 09:12

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:33

Redactie ID.nl

Het inbouwen van registratiekastjes voor de kilometerheffing gaat niet door als blijkt dat deze te eenvoudig zijn te saboteren, stelt Minister Eurlings van Verkeer. De minister zegt dat hij het de komende jaren uitvoerig wil testen.

Het inbouwen van registratiekastjes voor de kilometerheffing gaat niet door als blijkt dat deze te eenvoudig zijn te saboteren, stelt Minister Eurlings van Verkeer.De minister zegt dat hij het de komende jaren uitvoerig wil testen. "Mocht in die testfase blijken dat de kastjes niet fraudebestendig zijn, dan komt de kilometerprijs er niet", zegt hij in De Telegraaf.

Diverse beveiligingsexperts hebben al gewaarschuwd dat de in te bouwen kastjes simpel te zijn te kraken. Het aantal gereden kilometers is van buitenaf te manipuleren met behulp van software en een laptop. Het adequaat beveiligen van dergelijk misbruik leidt volgens de experts tot een kat-en-muisspel tussen krakers en beveiligers dat de kastjes onevenredig duur maakt.

De minister is echter nog niet helemaal overtuigd en vraagt zich af hoe iemand nu al kan zeggen dat het kastje te kraken is, terwijl het nog niet eens bestaat. Hij verwijst naar Duitsland, waar het vrachtverkeer al veilig met kastjes rijdt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten