Geen kroket, maar anti-virus uit de muur

© CIDimport

Geen kroket, maar anti-virus uit de muur

Geplaatst: 15 juni 2006 - 08:06

Aangepast: 19 september 2022 - 13:04

Redactie ID.nl

Je zou zo'n muur toch bijna een echte 'Firewall' gaan noemen: want in Emmen kunnen consumenten vanaf nu dag en nacht terecht voor het aanschaffen van het anti-viruspakket NOD32. Gewoon een kwestie van uit de muur trekken!Videoland Emmen en softwaredistributeur Schoonbeek I.C.T. bieden de software aan via de verhuurautomaten van Videoland Emmen.

Geen kroket, maar anti-virus uit de muur

Je zou zo'n muur toch bijna een echte 'Firewall' gaan noemen: want in Emmen kunnen consumenten vanaf nu dag en nacht terecht voor het aanschaffen van het anti-viruspakket NOD32. Gewoon een kwestie van uit de muur trekken!

Videoland Emmen en softwaredistributeur Schoonbeek I.C.T. bieden de software aan via de verhuurautomaten van Videoland Emmen. NOD32 is het eerste pakket dat wordt verkocht. In de komende weken wordt het aanbod uitgebreid met andere antispywareprogramma’s.

De klanten van Videoland Emmen kunnen de software kopen met hun klantenpas die ook wordt gebruikt voor de verhuur van films en games. In een automaat is plaats voor ongeveer duizend producten. Naast software worden ook blanco media (cd, dvd en cd-rom), ex-rentals en koop-dvd’s verkocht. Videoland Emmen wil het assortiment nog uitbreiden met andere producten, zoals usb-sticks en telefoonkaarten.

Het gaat hier nog om een proef. Bij succes zal software bij meer filialen van Videoland op deze manier worden aangeboden.

Helemaal nieuw is dit idee niet: al in oktober vorig jaar kon je in Engeland mobieltjes uit de muur trekken, en begin mei werd er in Rotterdam een inktcartridge-automaat geplaatst. Die lijken ons iets zinvoller dan dit project; de meeste software valt namelijk ook gewoon dag-en-nacht van internet te downloaden, waarmee het grote voordeel van 'Uit De Muur' (namelijk: buiten openingstijden) hier niet zo lijkt op te gaan...

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten