Geen ribbon-interface voor Firefox 2013-11-04T17:10:32

Corel Digital Studio 2010

Eerste Twitter-straat ter wereld

Geen ribbon-interface voor Firefox

Geen ribbon-interface voor Firefox

Mozilla zegt niet van plan te zijn aan een volgende versie van Firefox een Microsoft Office-achtige ribbon-interface toe te voegen, in plaats van de gebruikelijke menubalk. Mozilla wil de traditionele menubalk verbeteren, maar dénkt er niet over om daarvoor de ribbon-interface - die zowel fervente voorstanders als fervente tegenstanders kent - te gebruiken.

Mozilla zegt niet van plan te zijn aan een volgende versie van Firefox een Microsoft Office-achtige ribbon-interface toe te voegen, in plaats van de gebruikelijke menubalk.

Mozilla wil de traditionele menubalk verbeteren, maar dénkt er niet over om daarvoor de ribbon-interface - die zowel fervente voorstanders als fervente tegenstanders kent - te gebruiken.

Volgens The Inquirer zegt Alex Faaborg van het Mozilla interface ontwikkelteam dat er nogal een verschil is tussen waar zijn team aan werkt en de ribbon, en dat Firefox een normale toolbar zal hebben met twee menu-tabs.

Het is waar dat de ontwikkelaars kijken hoe in andere softwareproducten (zoals Vista en Windows 7) de menubalk aan het verdwijnen is. Firefox zal vermoedelijk gaan voor menu-knoppen. Zo zal Firefox waarschijnlijk twee knoppen krijgen aan de rechterkant van de toolbar, een genaamd Page en een Tools. De commando's die voorheen in de traditionele menubalk waren ondergebracht, zullen onder de twee knoppen worden gegroepeerd.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord