Geen ribbon-interface voor Firefox

© CIDimport

Geen ribbon-interface voor Firefox

Geplaatst: 30 september 2009 - 15:09

Aangepast: 27 augustus 2022 - 14:15

Redactie ID.nl

Mozilla zegt niet van plan te zijn aan een volgende versie van Firefox een Microsoft Office-achtige ribbon-interface toe te voegen, in plaats van de gebruikelijke menubalk. Mozilla wil de traditionele menubalk verbeteren, maar dénkt er niet over om daarvoor de ribbon-interface - die zowel fervente voorstanders als fervente tegenstanders kent - te gebruiken.

Mozilla zegt niet van plan te zijn aan een volgende versie van Firefox een Microsoft Office-achtige ribbon-interface toe te voegen, in plaats van de gebruikelijke menubalk.

Mozilla wil de traditionele menubalk verbeteren, maar dénkt er niet over om daarvoor de ribbon-interface - die zowel fervente voorstanders als fervente tegenstanders kent - te gebruiken.

Volgens The Inquirer zegt Alex Faaborg van het Mozilla interface ontwikkelteam dat er nogal een verschil is tussen waar zijn team aan werkt en de ribbon, en dat Firefox een normale toolbar zal hebben met twee menu-tabs.

Het is waar dat de ontwikkelaars kijken hoe in andere softwareproducten (zoals Vista en Windows 7) de menubalk aan het verdwijnen is. Firefox zal vermoedelijk gaan voor menu-knoppen. Zo zal Firefox waarschijnlijk twee knoppen krijgen aan de rechterkant van de toolbar, een genaamd Page en een Tools. De commando's die voorheen in de traditionele menubalk waren ondergebracht, zullen onder de twee knoppen worden gegroepeerd.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten