Geen winnaar in maanlandingswedstrijd Google 2018-01-24T10:17:30

Einde ING TAN-codes in zicht

Vergelijken in Excel

Geen winnaar in maanlandingswedstrijd Google

Geen winnaar in maanlandingswedstrijd Google

Niemand is er in geslaagd om binnen de tijd een maanlanding voor elkaar te boksen als onderdeel van Google's X Prize Foundation. De prijzenpot van 20 miljoen dollar wordt dan ook niet uitgereikt.

Desondanks is Google wel tevreden met de ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Zo zijn de vier finalisten allen wel degelijk op weg om daadwerkelijk de maan te bereiken; het is alleen nog niet gelukt om de ruimtevaartuigen voor de deadline van maart 2018 (reeds opgeschoven van 2014 en 2015) klaar voor lancering te krijgen. 

Toch succesvol

Toch heeft het initiatief veel banen opgeleverd en zijn er succesvolle investeringsrondes geweest. Zo trok NASA geld uit voor onderzoek naar raketten van Moon Express, dat grondstoffen van de maan wil delven. Het team van Astrobotic is daarnaast de samenwerking aangegaan met United Launch Alliance. Tezamen willen zij postbezorging naar de maan mogelijk maken.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord