Geert Wilders meest gezochte partijleider op Google

© CIDimport

Geert Wilders meest gezochte partijleider op Google

Geplaatst: 1 december 2009 - 07:12

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:34

Redactie ID.nl

Al eerder vandaag besteedden we aandacht aan het Zeitgeist-rapport 2009 van Google, een overzicht van de populairste trends van dit jaar op basis van zoekopdrachten. Daarbij heeft Google ook gekeken naar politiek. Het zal geen verrassing zijn dat Geert Wilders de lijst aanvoert. Vooral in de Flevopolder, Zeeland en Limburg werd veel op hem gezocht.

Al eerder vandaag besteedden we aandacht aan het Zeitgeist-rapport 2009 van Google, een overzicht van de populairste trends van dit jaar op basis van zoekopdrachten. Daarbij heeft Google ook gekeken naar politiek.

Het zal geen verrassing zijn dat Geert Wilders de lijst aanvoert. Vooral in de Flevopolder, Zeeland en Limburg werd veel op hem gezocht. In Drenthe en Friesland werd zijn naam het minst ingetikt. Wouter Bos staat op de tweede plaats. Opvallend is dat de naam van Bos maar in vier provincies veel werd ingetikt: Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Brabant. In de rest van Nederland was onder zoekende internetters minder animo voor de PVDA-leider.

Op drie vinden we Femke Halsema, gevolgd door Agnes Kant, Rita Verdonk, Marianne Thieme, Mark Rutte, Alexander Pechtold, Jan Marijnissen en op de tiende plaats tenslotte Arie Slob van de ChristenUnie.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten