Gehackt iTunes-account levert 10 euro op

© CIDimport

Gehackt iTunes-account levert 10 euro op

Geplaatst: 18 december 2009 - 12:12

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:21

Redactie ID.nl

Trend Micro heeft een lijstje gepubliceerd met daarin de bedragen die gehackte mail- en veilingaccounts op dit moment opleveren op de digitale zwarte markt.

Trend Micro heeft een lijstje gepubliceerd met daarin de bedragen die gehackte mail- en veilingaccounts op dit moment opleveren op de digitale zwarte markt. Er wordt nog steeds flink verdiend...

Zo levert persoonlijke creditcardinformatie van Russische bankrekeningen (inclusief informatie over het paspoortnummer, wachtwoorden en online bankgegevens van de rekeninghouder) € 125,- op voor 50 kaarten. Creditcardgegevens van UK-, VS- en EU-rekeninghouders, inclusief beveiligingscode van 3 cijfers, leveren minder op: die zijn per stuk nog maar goed voor 30 tot 90 eurocent. Een gehackt Gmail-account doet tussen de € 12 en € 18, terwijl eBay-/en PayPal-accounts per stuk tussen de € 2,50 en € 3 opleveren. Voor een iTunes-account tenslotte wordt gemiddeld 10 euro neergeteld, hoewel dat wel afhankelijk is van het tegoed dat nog op het account staat.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten