Geld besparen dankzij slim computeren

© CIDimport

Geld besparen dankzij slim computeren

Geplaatst: 26 april 2006 - 07:04

Aangepast: 19 september 2022 - 13:11

Redactie ID.nl

In het blad dat de Nuon aan haar klanten stuurt, stond een aardig berichtje over wat gamen kost. Zit iemand dagelijks gemiddeld twee uur achter de spelcomputer, dan wordt er aan elektriciteit elk jaar zo'n € 11,- afgetikt. Laat u de spelcomputer verder op stand-by staan, dan bent u jaarlijks nog eens zo'n € 19,- kwijt.

Geld besparen dankzij slim computeren

In het blad dat de Nuon aan haar klanten stuurt, stond een aardig berichtje over wat gamen kost. Zit iemand dagelijks gemiddeld twee uur achter de spelcomputer, dan wordt er aan elektriciteit elk jaar zo'n € 11,- afgetikt. Laat u de spelcomputer verder op stand-by staan, dan bent u jaarlijks nog eens zo'n € 19,- kwijt. Zondegeld, noemden onze oma's en opa's zoiets.

Op de bespaarsite van Nuon staan nog meer tips op pc- en home entertainment gebied waarmee u de nodige eurootjes besparen kunt. Wist u bijvoorbeeld dat de oplader van uw mobieltje ook energie verbruikt als hij in het stopcontact zit terwijl er géén telefoontje aan hangt? Of dat een computer in stand-by drie keer zo weinig verbruikt als een computer die gewoon aan staat? Als u even achter de pc weg moet bespaart elke keer in stand-by zetten dus telkens wat centen. Als u langer dan een uur de computer niet gebruikt, is het trouwens rendabel om hem helemaal uit te zetten. En wist u dat een laptop veel minder energie verbruikt dan een desktop? En dat kiezen voor een plat scherm niet alleen ruimte bespaart (en er mooier uitziet), maar ook energie, omdat een ouderwetse monitor met beeldbuis tot driemaal meer elektriciteit gebruikt dan zo'n plat tft-scherm? Nouja, van die tips staan er dus op die site. Even lezen kost u alleen wat moeite - en kan geld opleveren...

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten