Gemiddelde werkdag voor de rijkste man ter wereld 2013-10-10T14:33:38

Het dagelijkse humeur van internet

Internetten met de Nintendo DS

Gemiddelde werkdag voor de rijkste man ter wereld

Gemiddelde werkdag voor de rijkste man ter wereld

Bill Gates heeft voor Fortune Magazine een artikel geschreven waarin hij vertelt hoe een gemiddelde werkdag er voor hem uitziet. Het zal geen verrassing zijn dat Gates voor het organiseren van zijn werk voornamelijk gebruik maakt van Microsoft-producten. Gates is er trots op dat hij een bijna geheel digitale werkomgeving heeft.

Bill Gates heeft voor Fortune Magazine een artikel geschreven waarin hij vertelt hoe een gemiddelde werkdag er voor hem uitziet. Het zal geen verrassing zijn dat Gates voor het organiseren van zijn werk voornamelijk gebruik maakt van Microsoft-producten. Gates is er trots op dat hij een bijna geheel digitale werkomgeving heeft. Gates heeft alleen nog een whiteboard om zijn hersenspinsels op te schrijven. Eind dit jaar krijgt hij een digitaal whiteboard en werkt hij geheel digitaal.

Gates maakt gebruik van drie monitoren en volgens Gates wordt de productiviteit door het gigantische digitale bureaublad direct verbeterd. Gates zegt dat als je eenmaal aan het grote digitale bureaublad bent gewend, je nooit meer maar één enkele monitor wil gebruiken.

Honderden e-mailberichten ontvangt Gates per dag, voornamelijk van collega’s en it-bedrijven. Al deze berichten worden eerst gefilterd door zijn secretaresse. Interessant is ook dat Gates een hekel heeft aan doe-lijstjes. In plaats van doe-lijstjes gebruikt Gates 'flags' en prioriteits-tags om te markeren wat belangrijk is. De pop-up e-mailnotificatie in Outlook vindt Gates hoogst irritant en hij heeft zich aangeleerd om het te negeren tenzij het een zeer belangrijk bericht is.

Gates gebruikt SharePoint om de gigantische hoeveelheid informatie die hij elke dag krijgt te organiseren. Desktop Search wordt door Gates gebruikt om documenten op zijn computer terug te vinden. Wij denken dat Gates hoogstwaarschijnlijk hiervoor niet Google Desktop Search gebruikt.

Het artikel is interessant om te lezen. Niet alleen kunnen we lezen hoe een gemiddelde werkdag er uit ziet voor de rijkste man ter wereld, maar het geeft ook inzicht in de digitale toekomst die ons te wachten staat.


Bron: CNN

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord