Gentleman van PSY goed voor 19 miljoen YouTube-views

© CIDimport

Gentleman van PSY goed voor 19 miljoen YouTube-views

Geplaatst: 15 april 2013 - 04:04

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:09

Redactie ID.nl

Gentleman van PSY goed voor 19 miljoen YouTube-views De opvolger van Gangnam style is uit: Gentleman M/V. De Koreaanse rapper PSY heeft inmiddels al 19 miljoen views binnen maar of het zijn gigantische succes van Gangnam Style gaat evenaren is nog afwachten.

Gangnam Style sloeg in als een bom en de muziekclip is het meest bekeken video op YouTube, ruim 1,5 miljard views!  Geen wonder dus dat iedereen nieuwsgierig is naar de opvolger van rapper PSY. 19 miljoen nieuwsgierigen hebben de clip inmiddels gezien. Binnen een dag stond de teller al op een slordige 14 miljoen views. 

Binnen 6 uur ontving de video al 175.000 likes  maar de like/dislike ratio valt in ieder geval lager uit dan het origineel op het moment van schrijven. We zullen nu gaan zien of rapper PSY met Gangnam Style een eendagsvlieg was of niet. In Zuid-Korea (thuisland van de rapper) was het in korte tijd het meest gedownloadde nummer op muziekdiensten en in het V.K. kwam het al in de top 30 binnen.

Herhalingsdans

Het dansje tijdens het refrein (de bewegende heupen en ronddraaien) is een bekend dansje in Zuid-Korea (Psy zelf zegt ook dat iedereen het daar kent) en komt v an de groep Brown Eyed Girls (rond 0:49 en 3:18 te zien):

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten